Vauvakuvaukset

Newborn-kuvaus

Vastasyntyneen kuvauksissa kuvataan aina vauvaa yksin, mutta myös kuvat vanhempien tai vaikka sisarusten kanssa ovat tärkeitä. Kuvaan vauvan myös kahdestaan kummankin vanhemman kanssa, koska nämä muistot muuttuvat ajansaatossa upeiksi muistoksi.

Vastasyntyneen kuvaus tehdään yleensä alle kahden viikon ikäiselle lapselle, jolloin hän on pieni, uninen ja vastasyntyneen piirteet ovat tallella. Hänet saa myös monipuolisempiin kuvaus asentoihin turvallisesti, kun taas isomman vauvan kanssa asennot ovat rajalliset(Esim. pyllypystyssä mahallaan ei sovellu kovin hyvin vanhemmalle vauvalle). Parhain ajankohta vastasyntyneen valokuvaukseen on 6-8pv iässä. Yli 2 viikon iässä kasvu kiihtyy ja lapsi on pidempiä aikoja kerrallaan hereillä sekä vastasyntyneen piirteet hälvenevät. Isommille vauvoille sopii 1-12kk vauvakuvaus paketti.

Vastasyntyneen kuvaus varataan lasketun ajan mukaan ja varsinainen kuvauspäivä sovitaan lapsen synnyttyä. Koska ensimmäiset viikot ovat hetkessä ohitse, varaathan kuvauksen jo ennen lapsen syntymää.

Vastasyntyneen valokuvaus ikuistaa koko perheen onnen ensimmäisten viikkojen aikana..

Miten kuvaus tapahtuu?

Yleensä ajanvarauksen jälkeen kyselen väriteema- ja rekvisiitta toiveita.

Ennenaikaisesta syntymästä tai mahdollisista vammoista on aina hyvä mainita. Syntymän jälkeen lapsen luut ovat osaksi kuin rustoa. Ennen aikaisella lapsella tiedän, mistä tukea vauvaa ja mihin asentoihin siirtää niin että pienen olo pysyy mukavana koko kuvauksen ajan.

Taukoja pidetään aina tarvittaessa ja aikaa on varattu syötöille, vaipan vaihdoille, rauhoitteluun sekä vaatteiden vaihtoon. Kuvaukseen varattu aika on 3 tuntia, joista suurin osa ajasta on juurikin edellä mainittuja. Aikaa ei välttämättä mene kuin 1-2h, mutta parempi varata aikaa enemmän kuin liian vähän. Kuvaan vauvaa paketista riippuen yksin, erikseen jokaisen perheen jäsenen kanssa sekä kaikkia yhdessä. Lisää näistä näet hinnastosta.

Kuvaukseen on hyvä varata mukaan vaippoja, vaihtovaatteet itselle sekä vauvalle pulautusten varalta. Tutin jos tämä on jo käytössä sekä vauvan ollessa korvikkeella, tätä on hyvä varata mukaan jopa 3-4 annosta.

Studio on lämmin noin 26-28 astetta, joten pidäthän oman vaatetuksen kevyenä.

Lämpö auttaa rauhoittamaan vauvaa ja mahdollistaa kuvat myös pelkällä vaipalla. Lasken studion lämpötilaa tarvittaessa lapsen vaatteiden ja rekvisiitan mukaan.

Lämpötilan takia muistathan itse syödä ennen kuvaukseen tuloa.

Kuvauksessa on vanhemmille aina tarjolla pientä purtavaa, teetä, kahvia ja raikasta vettä.

Tarkoitus on luoda kuvaus hetkestä kiireetön levähdys hetki myös teille vanhemmille.

Jos tuotte mukana isompia sisaruksia on heille hyvä varata säänmukaiset vaatteet ja tennarit sekä aikuinen, joka voi viedä heidät viereiseen leikkipuistoon touhuamaan sisarusten ja perheen kuvaamisen jälkeen, sillä isommat lapset eivät kovin usein jaksa pitkiä aikoja studiolla pienessä tilassa.